Brieven veranderen de wereld – The Handwritten Letter Appreciation Society

Het was niet echt om je serieus te nemen, maar de jongste studeert geschiedenis op school en kwam onlangs naar buiten met het citaat “Geef ze brood en circussen en ze zullen nooit in opstand komen” van Juvenal uit de Romeinse tijd en het stuurde me op een Hoewel The Handwritten Letter Appreciation Society in de eerste plaats gaat over vriendelijke, persoonlijke brieven aan dierbaren en helden, is het zo belangrijk om je gedachten op welsprekende wijze in een brief te kunnen uiten als je iets dwars zit, en dat de vaardigheid om dat te doen komt echt met oefenen.

De digitale wereld (misschien elke wereld) is een gevaarlijk speelveld (gladiatoriaal bijna!) als het gaat om het delen van een mening, maar iedereen heeft ze en die in een duidelijk geformuleerde brief lijkt mij een van de beste plaatsen voor hen, vooral als je wilt impact maken.

Ik was bang dat mensen zouden denken dat ik geen mening had over de actualiteit of dat ik op de een of andere manier alleen maar bijdroeg aan het ‘circus’, dus ik wilde zeggen dat als je ergens een sterke mening over hebt, je het misschien in een brief kunt schrijven aan de persoon die je wilt beïnvloeden. Het is bekend dat brieven de wereld kunnen veranderen.

Er zit kracht in online campagnes en petities, maar brieven helpen ons niet om onze standpunten duidelijker te formuleren; ons helpen te zeggen wat we willen zeggen op een afgemeten, doordachte manier? Ik weet dat er een citaat is van Anthony Trollope over 24 uur wachten voordat je een boze brief stuurt, maar een goed beargumenteerde brief aan een machthebber kan gewetenswroeging veroorzaken, zelfs als hij meteen in de prullenbak wordt gegooid.

Daarom vind ik de kunst van het schrijven van brieven nog steeds zo belangrijk. Het maakt niet uit welke opleiding je hebt genoten of je jezelf beter kunt uitdrukken op papier. Zolang je kunt lezen en schrijven kan iedereen brieven schrijven en er goed in worden. Ik bedoel niet onbeleefd of agressief, dat is niet waar ik voor pleit, meer overtuigend in feite, of aantrekkelijker voor iemands menselijke kant of betere aard. Maak een logisch overtuigend argument over het ding dat belangrijk voor je is. Help hen om uw standpunt te zien. Laat zien dat het je iets kan schelen in plaats van alleen maar te tieren. Zoek goede voorbeelden om uw zaak te ondersteunen, enzovoort.

Ik hou van onze positieve hoek van het internet, maar de slechte dingen in de wereld gaan niet aan me voorbij. Ik heb momenteel een set “Gefrustreerde ansichtkaarten voor politici” onderweg. Of ik ze stuur, weet ik nog niet, maar het is goed om af en toe iets van je borst te krijgen en als ik geluk heb, krijg ik misschien een beleefd antwoord (meestal met statistieken) in een envelop met reliëf van het Lagerhuis.

(Niet zo ranzig als het lijkt, dat beloof ik!)

Ik moest mezelf alleen maar geruststellen dat onze brievenbusfoto’s en mooie briefpapier en mooie postzegels vrolijk en betekenisvol zijn en vol verbondenheid en dat de Romeinse dichter Juvenal ons niet zomaar op één hoop had gegooid met “circussen”. We bouwen relaties en empathie op met elke brief die we schrijven en het is zo goed voor ons en de ontvanger, dat weet ik! Niet alles dat niet hard en gruizig is, is gewoon een circus. We hebben ook positieve punten nodig, maar ik wilde alleen benadrukken hoe brieven ook kanalen zijn voor echte verandering. ik ben er vrij zeker van Phoebe Ensminger Burn zou het daarmee eens zijn.

Hoe dan ook, zoals ik al zei, sorry dat ik even serieus ben. Maar het komt erop neer gewoon brieven te blijven schrijven aan iedereen. Het is een cruciale en levensveranderende vaardigheid die we nooit mogen verliezen.

Hoogachtend,

Dina

[Click HERE to see some more Important Letters in History.]

Mijn vader zou echt moeten weten dat het “Swanage” is…

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Brievenbussen-Kopen.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart