U leren kennen – Brieven in de tijd

Dit is een afgeleide van mijn laatste blogpost, waarin ik vertelde hoe mijn dochter de brieven van mijn moeder las en haar daardoor leerde kennen (niet over hoe ik op weg was om ze allemaal te vernietigen; we zullen niet praten daarover nooit meer). Ik wil gefocust blijven op hoe deze twee ‘geestverwanten’ door middel van geschreven brieven dichterbij kwamen.

Mijn dochter en ik praten nogal wat over de brieven van mijn moeder; Ik heb ze niet allemaal gelezen (voornamelijk omdat ze zo’n haast had), maar ze bleef me vertellen dat het belangrijk voor me was om dat te doen. Misschien denkt ze dat ik mijn moeder ook zal leren kennen. Mijn moeder stierf toen ik begin dertig was, net toen ik begon te voelen dat we echt goede vrienden konden worden. Ik kijk ernaar uit om ze te lezen – als ik ze terugkrijg. . .

In de tussentijd heb ik het kerstcadeau dat mijn dochter me gaf, net buiten mijn kantoor.

Mijn dochter nam foto’s van enkele brieven en enveloppen van mijn moeder en bakte ze voor me in. Ik vind het gewoon geweldig dat ik er constant aan herinnerd wordt hoe het schrijven van brieven drie generaties verenigde.

Je zult misschien merken dat er ook enkele ingelijste brieven zijn. Ik heb wat van mijn vader aan de collectie toegevoegd. Ook, je kunt het waarschijnlijk niet zeggen, maar er is ruimte voor mijn brievengalerij om te groeien. Dat zal gebeuren nadat mijn dochter de brieven van mijn vader heeft gelezen. . .Ik hoop op foto’s.

Hier zijn enkele foto’s van de brieven van mijn moeder:

En dit is mijn favoriet; mijn dochter zou het niet gebruiken omdat het onscherp op de voorgrond is. Maar kijk er maar eens naar:

Voel je vredig

Ik denk dat het toevallig is dat wat het duidelijkst in beeld komt, is “vrede voelen“. . .

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Brievenbussen-Kopen.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart