Laatbloeiers – The Handwritten Letter Appreciation Society

Zou je verbaasd zijn als ik zei dat een brief de katalysator was om tuinman te worden? Ik bedoel, ik heb altijd van tuinieren gehouden, maar ik had nooit echt het vertrouwen gehad om te denken dat ik het als mijn brood zou kunnen doen, dus toen de oudste brief alles in prachtige afwisselende regenboogkleuren had geschreven, begon het schrijven aan onze vrienden in Cornwall van de #BigJoinIn-tafel die we in de tuin hadden opgesteld om te proberen een stukje Purbeck Valley Folk Festival na te bootsen tijdens Lockdown 2020, had ik niet gedacht dat het me op zo’n mooie route zou brengen (ik wil zeggen in de tuin pad), en een waardoor ik me afvroeg waarom ik dit jaren geleden niet had gedaan.

Daar trotseerden we een zonnige maar zeer winderige zomerdag in de achtertuin toen whoosh, de brief omhoog ging boven de daken en schoorstenen en ergens verderop in de straat. We zochten en zochten ernaar. De jongste deed zelfs een rondje van 300 vierkante meter rond de lokale wegen en huizen om te zien of we het konden vinden, maar geen vreugde. Pas nadat ik de buurman een sms had gestuurd om te vragen of we daar konden zoeken (nog steeds geen geluk), vroeg ik me af of ze wat hulp nodig hadden met de tuin en daar begon het allemaal.

Ik wil zeggen dat mijn bewondering voor een zekere meneer Titchmarsh geen geheim is, hoewel slechts een handvol mensen op de hoogte zijn van mijn “Dear Alan”-triologie (waarschijnlijk niet vragen!?), maar in feite begon de liefde voor tuinieren lang voordat we raakten verslaafd aan de fantastische tv-show over transformatietuinen die Ground Force was. Alan, Charlie en Tommy zouden naar iemands huis gaan en als verrassing hun tuin helemaal opnieuw opknappen. Het had het buitenleven, de natuur, creativiteit, vriendelijkheid, spanning, niet te veel gevaar, en vooral de mooie meneer T. Als je er ooit naar had gekeken, zou je de mogelijke fascinatie van een natie begrijpen, maar het was hoe de tuin eruitzag die me interesseerde . Ik maak me wel zorgen dat ik een beetje vervelend ben door waarschijnlijk meer te schrijven dan zou moeten aan Alan Titchmarsh, maar als hij wil antwoorden…

Hoe dan ook, lang voordat ik me herinner dat ik een klein stukje aarde was, groeven mijn moeder en ik aan het einde van de tuin om pompoenen en wortelen in te laten groeien. pakt me elke keer weer. Net als het schrijven van brieven is tuinieren door de jaren heen altijd een constante geweest. Ik ging naar buitenonderwijs als een carrière (iets waar ik me hartstochtelijk over voel), maar de pandemie ondermijnde nogal een van de freelance-uren op mijn oude werkplek en uitzoeken wat ik voor de kost moest doen, begon me zorgen te maken.

Ik en mijn prijspompoenen
… en wortels

Ondanks dat ik door de jaren heen veel tuinprojecten heb gedaan, is het kwartje nog steeds niet gevallen. Tijdens de universiteitsdagen renoveerden een vriend en ik een oude geneticatuin op onze lerarenopleidingscampus om stagiaires de wonderen van tuinieren in de schoolomgeving te laten zien. Ik leidde vijf jaar lang een tuinproject voor lokale schoolkinderen in Leeson House tussen 2009-2013 , en ik nam een ​​paar jaar een volkstuintje aan toen ik begin veertig was, maar het bleek dat ik alleen een kleine wegvliegende brief nodig had om me de weg te wijzen. Dat voelt helemaal zoals het bedoeld was, in mijn gedachten.

Universitaire dagen
Leeson House Field Studies Center Veggie Garden
Ons kleine Purbeck-lapje (met briefschrijfschuurtje)

Dus nu kan ik mijn oude Mountain Leader-rugzak gebruiken om al mijn tuingereedschap mee te nemen in plaats van reservekleding, kaarten en noodrantsoenen als ik geen auto heb, en om mensen te helpen met hun mooie tuinen. Af en toe als ik aan het tuinieren ben voor een vriend, is het bekend dat ik ergens een briefje achterlaat zodat ze het op de tuinbank of waslijn kunnen vinden, en stevig vastgemaakt om niet weg te waaien! We zijn er nooit achter gekomen wat er met de andere is gebeurd.

Dina

Tuinieren traktaties!
Mijn vriend Robin
Dubbel denim en een potgeranium. Zwijmelen

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Brievenbussen-Kopen.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart